Skip to main content

De afgelopen tijd hebben we als projectgroep veel nagedacht over hoe we het project nieuw leven in kunnen blazen. De Coronacrisis heeft niet alleen ons, maar vooral de doelgroep waarmee we werken zwaar getroffen. Het was een lastige tijd waarin we worstelden met de vraag ‘hoe nu verder?’

Natuurlijk laten we ons niet kisten, we willen onze missie doorzetten. En dit heeft bijzondere toekomstplannen opgeleverd.

Tijdens één van de bestuursvergaderingen kwam een bestuurslid met een mooi idee:

“Wat nu als we in plaats van fysiek contact, een briefwisseling met ouderen aangaan? Weet je nog hoe leuk het was om een kaartje of brief te ontvangen per post?” Die vreugde konden we ons allemaal nog levendig herinneren. Vooral op verjaardagen, wanneer de brievenbus overspoeld werd met kaartjes en brieven, speciaal gericht aan jou! Bovendien is een briefwisseling een mooie kans om de doelgroep waarmee we werken te beschermen tegen mogelijke verspreiding van het virus terwijl we toch hun verhalen ‘ophalen’.

De dichters, kunstenaars, fotografen en schrijvers zullen binnenkort een mailtje ontvangen over ‘de nieuwe en Coronaveilige’ werkwijze. Deelnemers zullen voorzien worden van briefpapier, ansichtkaarten en postzegels. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om in plaats van een briefwisseling, een telefoontje te plegen of om mensen één op één te bezoeken wanneer je absoluut zeker weet dat je gezond bent.

Voorlopig zullen groepssessies nog niet plaatsvinden omdat we iedereen zo goed mogelijk willen beschermen en de Coronaregels in acht willen nemen.

Heb je naar aanleiding van dit nieuwsbericht vragen?Wil je meedenken of meedoen?

Stuur ons dan gerust een mailtje via: laura@dichterbijhetverleden.nl

Tot gauw!