Skip to main content

Dichter bij het Verleden en Omapost gaan samenwerken tijdens de Coronacrisis. Met als doel: eenzame ouderen een hart onder de riem steken. Samen roepen ze iedereen op om in deze moeilijke tijd ouderen een kaartje te sturen als blijk van steun en hoop.

Dichter bij het Verleden is een project uit Midden-Groningen en Oldambt. Het project richt zich op ouderen. Omdat ouderen verhalen vertellen waaruit toekomstige generaties kunnen leren, is dit project opgezet. Pijlers zijn enerzijds het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen maar ook het verbinden van jong en oud. Vanwege de Corona-uitbraak zijn de geplande ontmoetingsactiviteiten met ouderen opgeschort. Het projectteam zit echter niet stil en realiseert zich dat juist nu de eenzaamheid onder ouderen groter is dan ooit tevoren.

Via www.omapost.nl kan iedereen een eigen kaart ontwerpen en versturen voor maar € 1,50. Maak hierbij aan het eind van de bestelling gebruik van de speciale Dichter bij het Verleden-kortingscode, deze is: d1cht3r of mail naar gerard@dichterbijhetverleden.nl als je er niet uitkomt of vragen hebt.

Belangrijk om te weten is dat de kaartverkoop tegen kostprijs is en dat beide organisaties dus niets verdienen met deze actie.

Normaal gesproken beperkt het werkgebied van Dichter bij het Verleden zich alleen tot Midden-Groningen en Oldambt, echter wordt in deze uitzonderlijke tijd heel Nederland betrokken bij deze kaartjesactie.