Skip to main content

De afgelopen maanden vonden er vooral heel veel vergaderingen plaats met het projectteam. Een project opstarten is nu eenmaal niet in een paar weken voor elkaar. Er komen verschillende zaken bij kijken zoals het werven van dichters, het ontwerpen en de invulling van de website, het aanvragen van subsidies, contact zoeken met gemeentelijke instanties en nog veel meer. Als leken zijn we met dit project in het diepe gesprongen en gelukkig worden we hierbij gesteund door de cultuurcoach van de gemeente Midden Groningen.

Een cultuurcoach functioneert doorgaans als verbindingsschakel tussen de gemeente, haar inwoners en verschillende instanties. Wij zijn via de gemeente Midden Groningen achter het bestaan van deze functie gekomen. Cultuurcoaches stimuleren de inbedding van cultuurprojecten, in veel gevallen hebben deze projecten een belangrijke maatschappelijke functie. We zijn dan ook maar wat blij met alle begeleiding die we van de cultuurcoach bij dit project mogen ontvangen.

Denkt u erover om in de toekomst in uw gemeente iets op het gebied van kunst & cultuur te ondernemen? Wij raden het moedigen het betrekken van een cultuurcoach ten zeerste aan.

Druk in overleg met de cultuurcoach van de gemeente Midden Groningen